Editie 2014

Editie 2014, de 15de Volle Bak Herk zit erop.

Wat 's ochtends begon als een schitterende dag werd net voor aanvang even omgezet in een stemming in mineur.

Een regenbui om u tegen te zeggen trok over Moosherk. Maar dan kennen ze de echte Herkenaar nog niet. Om 13u25 stopte de regen en 5 minuten later zijn de eerste sportivelingen al aan de inschrijvingsstand. Bij het afsluiten even na 15u00 zijn er maar liefst 245 fietsers onderweg. 120 deelnemers, vooral gezinnen met kinderen, kiezen voor de 10 km, de andere 125, de ene al wat sportiever gekleed dan de andere, kiezen voor de grote tocht van 35 km.

Beide tochten hebben 4 stopplaatsen. Je kon daar op bezoek bij een Herkenaar en zijn bijzondere hobby.

De eerste stopplaats klonk als muziek in de oren: Karel Phlix maakt gitaren. Op stopplaats 2 had groot en klein toch wel bewondering voor de grote collectie roofvogels. Bij de familie Styels verblijven maar liefst 130 roofvogels en marters. 

 

 

Op de derde stopplaats  kon je dan weer genieten van het houtsnijwerk van Jos smets.  Er wachtte de fietsers bovendien een drankje en een hapje, aangeboden door onze sponsors. En als allerlaatste kan je pauzeren bij Polders Roger in de Beukenhoflaan.

Deze man kan vertellen tot je oren ervan tuiten. Hij verzamelt lucifers met hun doosje, in alle kleuren en maten van over heel de wereld. Achter elk stekkedoosje zit bijna een verhaal, van een reis naar China tot een etentje met een oliesjeik.

 

 

En zo belandde je ten slotte op het terras van Volle Bak Herk.

Hier wachtte nog een schiftingsvraag om kans te maken op een nieuwe fiets, geschonken door fietsen Raf. Je moest zoeken naar een nummer op een taksplaat uit 1982 en kiezen uit maar liefst 400 fietstaksplaten. 3 slimmeriken maakten een beredeneerde gok: zij hadden het juiste antwoord. Het nummer was dan ook niet zomaar lukraak gekozen, M24815. Het was namelijk 24 augustus en de 15de editie van Volle Bak Herk. Stan Bollen mocht uiteindelijk met de fiets naar huis, Jongeheer Cosemans uit Stevoort won een vlucht met een luchtballon, en oude bekende Benny Willems mag eens lekker gaan tafelen bij de Bourgondiër.

Ook voor de kinderen kon de pret niet op. Looming, cupcakes versieren, schilderen  met waterverf en je uitleven op een gigantisch springkasteel, de "Jungle Run"  van Huppeldepup. Ook het bierbakken stapelen had zeer veel succes bij onze Herkse Jeugd. Het zijn zeker geen angsthazen. Zij moesten om ter snelst bakken op elkaar stapelen om aan de bel te komen. Chiro en VKSJ leidden alle activiteiten in goede banen.

Voor de volwassenen was er een paintball-stand, hersenbrekers aangeboden door Why-Not en een optreden van zanger-gitarist Hasjke. De stad Hasselt was ook nog aanwezig om je fiets te graveren. Net zoals vorig jaar werden er toch nog 77 fietsen gemerkt.

En als afsluiter werd er nog een vlucht met de luchtballon verloot. Wie zijn frisbee het kortst bij de vlag wierp, was de winnaar.

En zo kwam er weer een eind aan een schitterend dorpsfeest. Volle Bak Herk bedankt dan ook alle aanwezigen en hoopt iedereen terug te zien op de volgende editie op zondag 30 augustus 2015.

Tot dan !