Volle Bak Live

Eleks, Sgt. Pepper / CCRevival en Dark Dance spelen op 28 augustus op 2de Volle Bak Live

In het weekend van zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021 kan je in de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk in het Beukenhof opnieuw terecht voor de 22ste editie van Volle Bak Herk.

 

Muziek verenigt mensen, ook in de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk, waar je op zaterdag 28 augustus terechtkan voor de 2de editie van Volle Bak Live, het muzikale luik van de populaire dorpsfeesten Volle Bak Herk. “Naar aanleiding van onze 20ste verjaardag, hebben we twee jaar geleden voor het eerste het muzikale gedeelte georganiseerd en dat werd een overweldigend succes. Op een nieuwe, grootschalige Pukkelpop-editie is het nog even wachten, maar net als de andere kleinschaligere initiatieven is Volle Bak Live een regionaal buurtfestival, waar het publiek straks maximaal kan genieten van muziek. Om 19 uur openen we ons festivalterrein op het Beukenhof, conform de op dat moment geldende coronamaatregelen. De optredens zijn gratis. Een preregistratie is niet verplicht, maar we raden de mensen wel aan om tijdig te komen”, klinkt het bij de organisatoren.

Aleksander en Elena Dragicevic, broer en zus, openen met Eleks de tweede Volle Bak Live. De twee youngsters hebben de gave om heel wat herkenbare topnummers te strippen tot de essentie. De warme stem van Elena, die zichzelf begeleidt op gitaar, wordt keurig aangevuld met de heerlijke beats van Aleksander. Hij wisselt het beatboxen af met klassieke percussie-instrumenten, wat zonder meer een toegevoegde waarde is tijdens hun optredens. Eleks is in Limburg sterk verankerd en bouwde inmiddels een achterban op met trouwe volgers.


eleks

 Sgt.Pepper / CCRevival

https://ccrevival.be 

 

 

Dat laatste is ook van toepassing voor de Lommelse Sgt.Pepper / CCRevival-band, die al sinds 2005 speelt met nog steeds dezelfde bandleden. Als coverband brengen ze een mix van nummers uit de jaren ’60 en ’70, met uiteraard ook de grootste hits van The Beatles en Creedence Clearwater Revival.

Met het New Wave-covercollectief Dark Dance heeft Volle Bak Live de perfecte afsluiter te pakken. “Op het moment dat zij starten is het op het Beukenhof al donker, waardoor wij met een aangepaste belichting en wat rook hun dansbare New Wave-hits (‘Psychokiller’, ‘Eisbär’,..) kunnen ondersteunen. Bij onze afsluitende act zorgt dat voor extra sfeer en beleving. Met deze drie bands presenteren we opnieuw een volwaardige affiche voor een gevarieerd publiek. Iedereen uit de buurt, maar ook uit de omliggende regio’s of daarbuiten, is van harte welkom op Volle Bak Live. Met de opbrengsten van dit regionale buurtfestival en de inkomsten van zondag, steunen we met onze vereniging de toekomstige lokale projecten en initiatieven. Wie houdt van muziek en de charme van een kleinschalig festival, moet zeker langslopenDark Dance

dark dance

https://www.facebook.com/darkdance

"Experience the dark dance heartbeat of late seventies and eighties. "