Van zonnebloemen tot verse groenten ‘uit het hofke’: dorpsfeest ‘Volle Bak Herk’ keert terug

Op zondag 29 augustus kan je op het Beukenhof in Sint-Lambrechts-Herk opnieuw terecht voor ‘Volle Bak Herk’. De 22ste editie van het jaarlijkse dorpsfeest staat dit jaar in het teken van ‘Herk Oogst’, en ondertussen zijn de organisatoren al beginnen zaaien en planten. 

“Via Facebook reageerden al heel wat inwoners op onze kleurrijke bakken met zonnebloemen, die nu al opvallen in het straatbeeld”, vertelt ‘Volle Bak Herk’-voorzitter Gert Bammens. “Er staan rode bakken in Oost-Herk en witte bakken in West-Herk. De kleurcombinatie vind je dan weer op de Sint-Truidersteenweg, en ook op het Beukenhof is er heel wat bedrijvigheid. Samen met de stad Hasselt zorgen we bijvoorbeeld voor een prachtige bloemenloper richting ons ‘Volle Bak’-podium. De bloemen zijn ondertussen gezaaid en met wat geluk kunnen we tijdens ons weekend onder meer zelfgekweekte courgettes, wortelen, prei, tomaten en kruiden gebruiken en aanbieden.”

De 22ste ‘Herk Oogst’-editie van Volle Bak Herk vindt plaats op zondag 29 augustus 2021, op het domein van het Beukenhof. Voor 5 euro kan je deelnemen aan de fietstocht. Alle andere activiteiten, de kinder- en randanimatie, de springkastelen én het optreden van ‘Boer & Tuinder’ op het ‘Volle Bak Herk Terras’ zijn gratis. 

https://www.hln.be/hasselt/van-zonnebloemen-tot-verse-groenten-uit-het-…