22ste editie van Volle Bak Herk verrast met attractie ‘Fietsen door de maïs’

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus kan je in het Hasseltse Sint-Lambrechts-Herk opnieuw terecht voor de 22ste editie van Volle Bak Herk. In aanloop opende Volle Bak Herk, samen met Hasselts burgemeester Steven Vandeput, langs de Oude Truierbaan en de Biezenstraat ‘Fietsen door de Maïs’. Op een uniek lusvormig fietsparcours van 600 meter kan het publiek daar vanaf nu dagelijks terecht voor een gratis fietstocht door de maïsvelden van Willy en Marijke Philippaerts.

“Zaterdagavond staat in het teken van Volle Bak Live en zondag draait onze familiedag en de randanimatie dit jaar rond het thema ‘Herk Oogst’”, zegt ‘Volle Bak Herk’-bedenker en bestuurder Frank Clerix. “Naast een optreden van ‘Boer en Tuinder’ hebben we op het terrein ons eigen Beukenhofje, zie je in het Herkse straatbeeld onze zonnebloemen en wie straks deelneemt aan onze fietstocht door het dorp, bezoekt diverse locaties waar het boerenleven en de oogst centraal staan.
Geïnspireerd door het succes van de talrijke maïsdoolhoven, zijn we met ‘Fietsen door de maïs’ nog een stapje verder gegaan. Samen met veeboeren Willy en Marijke Philippaerts, die eigenaars zijn van de grond, en boer Ludo Vandebroek uit Vliermaalroot, hebben we deze bijzondere activiteit ontwikkeld, met de steun van de lokale omgeving en het Hasseltse stadsbestuur.”

Ook de fietsende Hasseltse burgemeester Steven Vandeput is enthousiast. “’Fietsen door de Maïs’ is een mooie eyecatcher en een leuke activiteit voor de vele fietsliefhebbers. Individueel, in groeps- of familieverband is dit iets leuks dat je zeker eens moet meepakken. Ja, het is zeker een aanrader.”

‘Fietsen door de maïs’ is vanaf 1 augustus voor alle fietsers gratis toegankelijk vanaf 09u00 tot 21u00. De fietslus is aangelegd in enkele richting en op het terrein moeten de verkeersregels worden gerespecteerd. ‘Fietsen door de maïs’ vind je langs de Oude Truierbaan en de Biezenstraat (toegangsweg IKEA-retailpark).

Meer info over de 22ste editie van Volle Bak Herk, die plaatsvindt op zaterdag 28 en zondag 29 augustus op het Beukenhof in Sint-Lambrechts-Herk, vind je op www.vollebakherk.be.

 

Bron HLN